Taxatie

Als je een taxatierapport nodig hebt, is dat vaak voor de aanvraag van een hypotheek. Een NWWI-taxatie is de meest uitgebreide, die door elke instantie geaccepteerd wordt.

DIRECT aanmelden

stappenplan

Onze werkwijze

STAP 1

Eerst nemen we de situatie op

We maken eerst een afspraak om de woning te bekijken en te fotograferen. Tijdens dat bezoek kijken we meteen naar de staat van onderhoud en de omgeving van de woning.

Hoe is de woning geisoleerd? Liggen er bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak? Zijn er winkels en scholen in de buurt. Openbaar vervoer?

STAP 2

Dan verzamelen we de 'stukken'

We gaan daarvoor naar het Kadaster, het bodemloket, funderingsviewer en ruimtelijkeplannen.nl. Gelukkig kan veel daarvan tegenwoordig digitaal. Daarnaast hebben we de eigendomsakte nodig, het energielabel en allerlei andere documenten.

STAP 3

Daarna werken we het rapport uit

Met al die gegevens kunnen we aan de slag. We beschrijven het huis tot in detail en verwerken alle informatie in een rapport. Daarna zoeken we drie referentiepanden, die vergelijkbaar zijn met jouw pand, om de waarde te onderbouwen. Die beoordelen we alle drie op bijvoorbeeld ligging, type, grootte, kwaliteit en energiegebruik.

STAP 4

Dan worden we gecontroleerd

Als het rapport klaar is, wordt het gevalideerd. Dat doet de Stichting NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut), die strenge kwaliteitseisen hanteert en die zelf ook drie referentiepanden aanlevert die we moeten beoordelen. Bij een taxatie vóór en na verbouwing zijn dat zelfs zes panden, drie die vergelijkbaar zijn met vóór de verbouwing en drie erna.

STAP 5

Resultaat

Maar dan heb je ook wat! Een NWWI-rapport wordt door elke geldverstrekker in Nederland geaccepteerd en kan gebruikt worden voor alle andere gevallen waarin om een taxatierapport gevraagd wordt.

EEN AFSPRAAK MAKEN VOOR EEN TAXATIE?

Neem contact met mij op voor een taxatie.

> nieuw appartement Bezuidenhout

Reviews 10

Het contact verliep altijd met korte lijntjes. Op vrijdag kreeg ik een belletje van de makelaar hoe de bezichtigingen waren verlopen. En er werd goed geluisterd naar mijn wensen en goede adviezen gegeven.

Mevr. E. Meelhuijsen / Isabellaland 924
Lees alle reviews
> Aanbevelingen

REVIEWS 8,8

Het. contact met de makelaar was uitstekend, zij begreep mij heel goed, wat mijn wensen waren en mij ook op de hoogte stelde bij iedere bezichtiging en mailen bij iedere bezichtiging , zodat ik alles op de hoogte was.

Mevr. S.I. Sukul / Verkoper van Isabellaland 1162
Lees alle reviews