Een woning kopen op inschrijving

Je hebt het huis van je dromen eindelijk gevonden, nu blijkt dat er nog 10 bieders zijn.. Kopen op inschrijving blijkt nu de enige optie. Voor de meeste kopers is dit een zenuwslopend proces aangezien je eenmalig de kans krijgt om te bieden. Jij hoeft je geen zorgen te maken, want je weet straks precies hoe jij het beste bod uitbrengt! 

De verkoop op inschrijving is net als solliciteren. Je moet opvallen!

.

Een huis kopen op inschrijving: de voorbereiding

Door de hoge druk kiezen kopers vaak tot een bod dat veel te hoog is. Weet dus goed wat je maximaal kunt én wilt bieden. Probeer daarnaast te achterhalen waarom het huis eigenlijk in de verkoop staat. Ga ook na wie de omwonenden zijn. Zijn het vooral jonge gezinnen of juist ouderen?

.

Flexibiliteit zonder risico 

Wist je dat het huis niet per se naar de hoogste bieder hoeft te gaan? De verkoper kan ook kiezen voor wat hem of haar het beste uitkomt. Ben jij bijvoorbeeld flexibel in de datum van oplevering, kun je bieden zonder voorbehoud van financiering of zie je af van een bouwtechnische keuring? Bespreek dit wel goed met je aankoopmakelaar. Je wilt geen onnodige risico’s lopen! 

.

De gunfactor 

Wil je positief opvallen bij de verkoper? Probeer dan meer persoonlijkheid te verwerken in je bod. Een A4’tje met alleen zakelijke gegevens komt niet echt aantrekkelijk over. Wat zijn de (unieke) redenen dat jij dit huis graag wilt hebben? Noteer ze. Maak er een leuk verhaal van en overtuig de verkoper dat jij de geschikte koper bent! 

.

Vorm het sterkste team

Bij een verkoop op inschrijving moet je snel handelen en de kans bestaat dat je in de haast een beslissing maakt waar je later spijt van krijgt. Een aankoopmakelaar helpt je met het opstellen van de juiste strategie en adviseert je gedurende het proces. Zo maak jij gegarandeerd de juiste keuzes. Ook helpt de aankoopmakelaar je met het opstellen van de ontbindende voorwaarden. Daarmee geef je aan dat de koop onder bepaalde omstandigheden niet doorgaat. 

.

Je bent er klaar voor!

Ik hoop dat je na het lezen van dit blog met een goed gevoel je volgende bod uitbrengt. Heb je hierover nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!