Werkwijze Corona

De maatregelen die door het kabinet zijn afgekondigd hebben ook voor onze kantoren grote gevolgen. Paniek? Nee hoor, helemaal niet!

We gaan door, maar we passen onze werkzaamheden wel een beetje aan. Waar mogelijk worden afspraken uitgesteld, maar wie al bezig is een huis te (ver)kopen, hoeft zich geen zorgen te maken. 

Je bent uiteraard welkom bij ons op kantoor, maar vanzelfsprekend hanteren wij de richtlijnen zoals geadviseerd door het RIVM. Om de projecten van onze opdrachtgevers zo goed mogelijk voort te zetten zullen wij de komende periode maximaal gebruik maken van de beschikbare digitale mogelijkheden. 

Indien u niet langs wil of kan komen verlopen de aankoop- en verkoopgesprekken via video connectie. Daarnaast heeft u de optie om live een woning te bezichtigen via een Whatsapp videogesprek of FaceTime. Ook kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen de koopakte online te tekenen via een beveiligde link die alleen voor u beschikbaar is. 

Heeft u vragen over de verdere afhandeling van lopende projecten, neem dan telefonisch contact met ons. Zoals u begrijpt is het ook voor ons onduidelijk welke maatregelen het kabinet nog zal treffen. Wij houden u op de hoogte via de mail.

Blijf gezond! 

Maatregelen

Om onze klanten op een verantwoorde manier van dienst te kunnen blijven moeten ook wij gepaste maatregelen nemen. 

Ben je van plan naar een van onze kantoren te komen, neem dan eerst telefonisch contact met ons op. Wij hanteren voorlopig een beperkte kantoorbezetting en ontvangen alleen mensen op afspraak. 

Wij zijn van maandag t/m vrijdag per telefoon en e-mail bereikbaar voor al je vragen. Daarnaast bieden wij iedereen de mogelijkheid tot een videoafspraak via Whatsapp, FaceTime, Skype en dergelijke diensten. 

Algemene richtlijnen 

– Schud geen handen en houd altijd 1,5 meter afstand. 

– Indien je verkouden of niet fit bent verzoeken wij je geen bezichtiging in te plannen of deze uit te stellen tot een ander moment. 

– Kom met maximaal 2 personen naar een bezichtiging of afspraak 

– Raak bij een bezichtiging zo min mogelijk aan in de woning. Denk aan leuningen, deurklinken, lichtschakelaars etc. 

– Voor ieders veiligheid raden wij je voorlopig aan het bezoek aan ons kantoor tot een minimum te beperken.

Bezichtigen op afstand  

Voor bijna al onze woningen hebben wij een virtuele rondleiding beschikbaar op onze website. Hiermee kun je virtueel van kamer naar kamer lopen en om je heen kijken. Zo kun je de woning toch alvast op afstand bekijken en pas overgaan tot een echte bezichtiging bij serieuze interesse.  

In overleg kunnen wij ook kijken of er andere mogelijkheden zijn om de woning te bezichtigen, bijvoorbeeld een rondleiding met de makelaar via een Whatsapp videogesprek. 

Veel gestelde vragen 

(1) Wordt mijn woning minder waard door het corona-virus? 

Wij verwachten van niet. De rente is nog steeds erg laag en de verhouding tussen vraag en aanbod blijft momenteel stabiel. Natuurlijk hangt het af van economische ontwikkelingen, maar vooralsnog zien wij geen enkele reden om je zorgen te maken. 

(2) Ik wil mijn huis verkopen. Komt de makelaars wel bij mij thuis? 

De komende periode zullen woningopnames gewoon worden uitgevoerd, waarbij we de voorzorgsmaatregelen van het RIVM in acht nemen. Dat betekent dat de voorbereidingen van de verkoop gewoon van start kunnen gaan.

(3) Kan de overdracht bij de notaris nog plaatsvinden? 

De koopakte kan digitaal ondertekend worden, echter de overdracht dient nog altijd bij de notaris plaats te vinden. Is het voor u niet mogelijk om naar de notaris te komen? Wij informeren je over een machtiging, zodat u zelf niet bij de notaris aanwezig hoeft te zijn. 

(4) Ik moet digitaal documenten aanleveren. Hoe doe ik dit veilig? 

Hiervoor maken wij gebruik van Move, een digitale kluis om bijvoorbeeld kopieën van het paspoort te uploaden. Op deze manier blijven gevoelige documenten niet op het internet slingeren, maar kunnen we ze toch op afstand met elkaar delen. 

 

Wij hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Ondanks dat wij ons werk blijven uitvoeren, passen we ons toch een beetje aan, want de gezondheid van ons allen staat centraal! 

Team ARE Makelaars.