Wat doet een aankoopmakelaar?

Tijdens het aankoopproces komt er veel op je af. Je kunt ervoor kiezen om op eigen initiatief één of meerdere woningen te gaan bezichtigen, zelf te onderhandelen met de verkopende partij en zelf de administratieve zaken af te handelen. Je kunt je ook laten begeleiden door een aankoopmakelaar. Op deze pagina lees je wat deze professional precies doet en wat je allemaal kunt verwachten bij de aankoop van een nieuwe woning! 

.

1. Als eerste op de hoogte

Heb je al een aantal keer achter het net gevist en was de woning al verkocht op het moment dat jij contact opnam? Woningen worden op dit moment in razendsnel tempo verkocht. Onze aankoopmakelaar weet nu al welk aanbod er binnenkort op Funda komt. Die kennis geeft jou een flinke voorsprong op de andere kopers in Den Haag.

.

2. Samen naar de bezichtiging   

De aankoopmakelaar kan je helpen bij het selecteren van geschikte woningen en gaat desgewenst mee naar bezichtigingen. Ook let hij of zij nét weer op andere dingen dan jijzelf doet. Bovendien heb je met een aankoopmakelaar een streepje voor als er veel gegadigden zijn voor een woning. De verkoper weet dat jij een serieuze kandidaat bent als je samen met een aankoopmakelaar komt bezichtigen.

.

3. Profiteer van onze expertise   

Een aankoopmakelaar is op de hoogte van de ontwikkelingen in de woningmarkt en kan je helpen bij het vinden en kopen van een huis. Twijfel je bijvoorbeeld nog over de ontwikkelingen van de buurt, hoe je de onderhandeling aanpakt of de hoogte van het openingsbod? Onze aankoopmakelaar kan je hierin adviseren. Met onze jarenlange ervaring en expertise ben jij in staat de juiste beslissing te nemen, ondanks de enorme concurrentie op de markt. 

.

4. Het maximale uit de onderhandeling   

Onze aankoopmakelaar weet wat de woning nu écht waard is en voert de onderhandelingen met de verkopende makelaar. Hierin kunnen wij een goede strategie met je bepalen en ervoor zorgen dat je niet méér voor de woning betaalt dan je van plan was, dan financieel haalbaar is, of dan dat het waard is. Wij kopen de woning voor een betere prijs aan dan dat je zelf was gelukt.

.

5. Wij begeleiden je naar de notaris 

Op de afgesproken overdrachtsdatum ga je samen met de aankoopmakelaar naar de woning voor een laatste inspectie. We controleren hierbij of de woning in afgesproken staat wordt opgeleverd. Vervolgens gaan alle partijen naar de notaris. Hier zal de akte van levering en de eventuele hypotheekakte getekend worden. Na ondertekening krijg je van de notaris de sleutels. Gefeliciteerd, je bent de trotse eigenaar van je nieuwe woning in Den Haag!

.

Begin met een adviesgesprek

We nemen het gehele aankooptraject met je door en we beantwoorden al je vragen. Wij kunnen snel inschatten wat voor jouw situatie de optimale aankoopstrategie is.

✔︎  Ontdek je kansen op de markt
✔︎  Ontvang de nieuwste woningen  

✔︎  Toelichting van onze werkwijze

Laat hieronder vrijblijvend je gegevens achter. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om één van onze kantoren te bezoeken, dan adviseren wij je telefonisch!

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek

Wij nemen zo snel mogelijk contact op om je wensen te bespreken!