Verkoop

Wij staan voor je klaar!

Je overweegt om je huis te verkopen en bent op zoek naar de juiste verkoopmakelaar om je hierbij te helpen. Wat wil je dat wij voor je doen?

Wij nemen graag de tijd voor je om je te leren kennen en het verkooptraject met je te door te nemen. Zodra we al je wensen in kaart hebben, gaan wij aan de slag om je huis te verkopen. Uiteraard tegen de beste prijs.

Wij komen vrijblijvend bij je thuis om je volledig te informeren over het verkoopproces. Indien gewenst zijn ook videogesprekken en virtuele bezichtigingen mogelijk. Vraag vrijblijvend een gesprek aan via de onderstaande knop. Je huis verkopen laat je over aan professionals.

DIRECT aanmelden

Onze werkwijze

STAP 1

De juiste strategie..

.. begint altijd met een afspraak voor een huisbezoek. Zo maken we kennis, bespreken de reden van verkoop en lopen samen door het huis. Alles van belang wordt genoteerd.  Als we een goede indruk hebben, bespreken we de vraagprijs en de mogelijke opbrengst. We vergelijken met recent verkochte woningen in de buurt. In het NVM-archief kunnen we tot 15 jaar terugkijken. Door alle informatie goed te combineren komen we tot de juiste waarde van de woning.

 

STAP 2

de presentatie

We overleggen wat nodig is qua presentatie. Een uitgebreid pakket met 360 graden foto’s en een video? Of kunnen we volstaan met een goede tekst en foto’s? Dat scheelt in de kosten. Standaard laten we tien verkoopfolders maken, die wij bij bezichtigingen meegeven. </br></br>

 

STAP 3

Wat nog meer?

Het goed aanmelden van de woning kan alleen als we alle gegevens compleet hebben. Zelf gaan we op onderzoek uit bij het Kadaster, funderingsviewer, bodemloket en ruimtelijkeplannen.nl, maar we vragen aan jou als verkoper ook alle relevante gegevens aan te leveren. Dat kan via Move.nl, je eigen digitale omgeving waar vragenlijsten ingevuld en stukken geüpload kunnen worden. Lukt het niet? Dan doen wij het gewoon.

STAP 4

Eindoordeel

Als alles klaar is, de teksten geschreven zijn en de foto’s uitgezocht, vragen we of je er zelf nog naar wilt kijken. Wil je die ene foto toch liever niet op Funda, dan halen wij hem nog even weg. Pas als iedereen tevreden is over de presentatie, melden we de woning aan.

 

STAP 5

En dan?

We plannen samen wanneer we beginnen met de bezichtigingen. Zeker in het begin proberen we de afspraken zoveel mogelijk te clusteren. Niet in de vorm van een open huis, wij leiden graag iedereen persoonlijk rond en gaan in gesprek, zodat we meteen weten wat mensen van de woning vinden en of ze al geïnformeerd hebben naar hun hypotheekmogelijkheden. Die kennis is goed bij de onderhandelingen en de uiteindelijke keuze. We willen tenslotte met de beste kandidaat zaken gaan doen.

STAP 6

Een bod!

Na de eerste bezichtigingsronde kunnen er al biedingen binnenkomen. We bespreken die natuurlijk direct en bepalen samen hoe we ermee omgaan. Gaan we onderhandelen of wijzen we het bod af? En bij meerdere bieders: gaan we voor een inschrijving of beginnen we bij het beste voorstel? En ook niet onbelangrijk: wat zijn de voorwaarden?

Dit zijn spannende momenten en het is belangrijk om het hoofd koel te houden en te gaan voor de beste tactiek om een optimaal resultaat te krijgen.

STAP 7

VERKOCHT?

Als de onderhandeling zijn afgerond, we hebben overeenstemming over de prijs en de voorwaarden, gaan we alles zo snel mogelijk schriftelijk vastleggen in het koopcontract. Pas als dat getekend is, is de verkoop gesloten. Of eigenlijk pas drie dagen daarna, als de wettelijke bedenktijd is verstreken. Nu nog wachten op het verloop van de ontbindende voorwaarden en daarna is de afspraak bij de notaris. Uiteraard controleren we alle stukken van de notaris, inclusief de NVA oftewel de Nota van Afrekening.

Gefeliciteerd!

JE WONING VERKOPEN MET ARE MAKELAARS?

> woonkamer ARE Makelaars

REVIEWS 10

Fantastisch geadviseerd en een fijne persoonlijke begeleiding! Uiterst tevreden met het proces en resultaat.

een Funda gebruiker (verkoop Scheveningen)
Lees alle reviews
> Aanbevelingen

REVIEWS 9,2

Contact met makelaar en kantoor verliep zeer prettig. Kreeg steeds snelle reactie en heb nergens achteraan hoeven bellen. Goede begeleiding: aanrader.

een Funda gebruiker (verkoop Benoordenhout)
Lees alle reviews