• nl
    • en
Menu Sluiten Menu

Hoe slaag ik op de Open Huizen Dag?

Van het ene droomhuis naar de andere pracht-woning hoppen: het kan op de Open Huizen Dag. Leuk, maar ook wel vermoeiend. Daarom is een goede voorbereiding handig.

Dat het een uitkomst is om op een vrije zaterdag huizen te bezoeken, zal de ervaren huizenzoeker beamen. Meerdere bezichtigingen op één dag, geen afspraak met een drukke makelaar en de huidige eigenaar voorziet je van een persoonlijke rondleiding. Alle handigheden ten spijt: intensief is zo’n dag ook. Een knappe vent of vrouw die na afloop niét aan het eind van z’n Latijn is. Maar zoals een atleet zich voorbereidt op 42 kilometer hardlopen, zo ligt een geslaagde Open Huizen Dag met een beetje preparatie heus in het verschiet.

Verlanglijstje

Haastige spoed is zelden goed. En wanneer krijg je een opgejaagd gevoel? Als je te veel op je bordje neemt. Wees niet te gretig en beperk je verlanglijstje tot vier of vijf woningen. Eigenaren stellen hun huis van 11.00 tot 15.00 uur open. Je hebt dus vier uur de tijd: dat lijkt misschien ruim, maar is het niet.

Overzicht onderweg

Voorkom dus een race tegen de klok. De vernieuwde app van funda komt daarbij handig van pas. Favoriete huizen die je in de app opduikelt, kun je vastpinnen. Voordeel: je kunt direct zien welke woningen je al hebt bekeken. Handig en overzichtelijk voor onderweg.

Kop koffie

Een route is daarmee uitgestippeld. Maar vergeet niet ook tijd in te ruimen voor een pauze. Een verse kop koffie kan zeer welkom zijn na twee bezichtigingen. Plan de reis zo dat je voordat je de volgende drempel overstapt, je even op adem komt bij dat fijne koffiezaakje. Kijk meteen even om je heen: hoe ademt de buurt op zaterdag? Blijft iedereen binnen of is het een gezellig samenkomen van buren?

Overzicht houden

Het is logisch dat het je na een dag huizen kijken is gaan duizelen. Waar stond welk huis ook al weer? En welk huis had die mooie open keuken? Met foto’s is een boel te ondervangen, maar het kan fijn zijn om een lijstje op te stellen met punten waar je elk huis op beoordeelt. Met pen en papier kom natuurlijk al een heel eind op weg, maar wist je dat je ook notities in de vernieuwde funda app kunt maken? Zowel je vragenlijst als je notities, handig opgeslagen en terug te vinden per huis. Zo hou je het overzicht en zie je door middel van de sterrenbeoordeling in één oogopslag welk huis jouw favoriet is. Droomhuis gevonden? Geef het 5 sterren!