Hét moment om te kopen of te verkopen?

Bezit jij een huis? Dan hebben we goed nieuws voor je. Zoals elk kwartaal zetten we de recente marktcijfers op een rij. En het leuke is dat er kansen zijn voor huizenbezitters om een nieuwe fase in te gaan. Doe je voordeel met de nieuwe inzichten en ga groter wonen, of juist kleiner of dichterbij je kinderen.

De Huizenmarkt

Het beeld van de huizenmarkt in het tweede kwartaal van 2019 is heel positief. De prijzen stijgen minder harder dan voorheen. Dat is een goede stap richting de stabiliteit van de woningmarkt. Gaat deze te snel dan zijn er minder potentiële kopers. Hier ligt ook meteen een kans voor de huizenverkoper: je kunt je huidige woning snel en tegen een goede prijs verkopen en door de lage rente houd je de woonlasten in je nieuwe woning laag. Nóg langer wachten leidt niet altijd tot een nog hogere verkoopprijs.

Lagere maandlast of overwaarde

En nu? Direct een te koop-bord in de voortuin? Dat is afhankelijk van jouw situatie. Wat voor iedereen geldt: de lage rente is aanlokkelijk om nu je droomhuis te kopen. Woon je nu in een klein appartement in de stad en wil je ruimer wonen, dan kun je  voor nagenoeg dezelfde woonlasten dit realiseren.

Overwaarde

Zijn de kinderen het huis uit en wil je kleiner wonen? Dan heeft je huidige woning waarschijnlijk overwaarde. Dit extra vermogen kun je investeren in een luxe appartement, schenken aan je kinderen of gebruiken als extra inkomen. Je bent vrij om zelf te bepalen waaraan je dat geld wilt besteden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Of het ook voor jou een goed moment is om nu je huis te koop te zetten, is afhankelijk van meerdere factoren. Van jouw wensen bijvoorbeeld, maar ook van de regionale verschillen op de woningmarkt. Jouw verkoopmoment bepalen vergt maatwerk van een specialist die over de lokale data beschikt, zoals een NVM-makelaar.

Wil je weten wat mogelijkheden zijn? Neem contact op met ARE Makelaars