Waarom juist nu verhuizen?

Historisch gezien is de rente nu erg laag. Eigenlijk is het heel simpel: hoe lager de rente, hoe lager straks ook je maandlast. En bij een lage rentestand mag je meer lenen voor de aankoop van een huis. Zo komt jouw droomhuis dus eerder binnen bereik. Wel is het verstandig om na te gaan of de woonlasten ook op de lange termijn betaalbaar blijven. Raadpleeg eventueel een adviseur. Wij kunnen je doorverwijzen.

Snel met een flinke winst verkopen

Een verkoop kon voorheen lang duren. Soms was er zelfs een overbruggingshypotheek nodig om tijdelijk twee huizen te financieren. Volgens de laatste NVM-cijfers is een huis door de grote vraag in de Randstad tegenwoordig gemiddeld binnen een maand verkocht. Door je huis te verkopen wordt de opgebouwde overwaarde contant. Dit kan door de prijsstijgingen zomaar een flink bedrag zijn.

Overwaarde op je woning verzilveren

Verhuis je naar een goedkoop huis, dan ontvang jij de overwaarde. Deze winst mag jij vervolgens besteden zoals je wilt. Ook op latere leeftijd kan de overwaarde interessant zijn, bijvoorbeeld om je pensioen aan te vullen of om een verbouwing te financieren. Laat je natuurlijk wel goed informeren door een financieel adviseur, voordat je een keuze maakt voor een verzilveroplossing.

Hulp voor starters op de markt

Om de positie van starters te verbeteren heeft de overheid een aantal maatregelen genomen:

– Een studieschuld telt minder zwaar mee in de berekening van de maximale hypotheek.
– De overdrachtsbelasting is komen te vervallen voor mensen tot 35 jaar die voor het eerst kopen.
– Ouders of grootouders kunnen onder voorwaarden belastingvrij schenken voor de aankoop van een woning.

Met de begeleiding van een NVM aankoopmakelaar komt jouw droomhuis binnen handbereik, zelfs als je starter bent op de markt!

Je kunt kopen zonder vast contract

Jarenlang was het voor zzp’ers en flexwerkers bijna niet te doen om een hypotheek af te sluiten. Gelukkig is daar verandering in gekomen. Flexwerkers komen nu met een perspectiefverklaring bij sommige geldverstrekkers wél in aanmerking voor een hypotheek. Zzp’ers kunnen bij een aantal geldverstrekkers al na één jaar zelfstandig zijn een hypotheek met NHG afsluiten, in plaats van na drie jaar.

Laat je vrijblijvend adviseren

Begin met een adviesgesprek voor de aankoop of verkoop van een huis, dan weet je precies waar je aan toe bent!
.
.

.